Cuma, Eylül 20, 2024
Haber

Savunma ve havacılık sanayiinin 7 aylık ihracatı 3,3 milyar dolar – 2024

Güncel habere göre;

Türkiye ihracatta temmuz ayında aylık ve yıllık rekor kırarken, savunma sanayii ihracatı ise yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 arttı.



AA

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, temmuzda ihracat 2023’ün aynı ayına göre, yüzde 13,8 artışla 22 milyar 512 milyon dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek temmuz ihracatı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye genelinde temmuz ayında yıllıklandırılmış ihracat ise temmuzda 261,5 milyar dolarla yine rekor kırdı.

İhracatta elde edilen rekor artışa hizmet eden sektörlerden birisi de savunma ve havacılık sanayii oldu.

TÜRKİYE SAVUNMADA MİLLİLEŞEREK BAŞARIYI YAKALADI

Türkiye, savunma sanayii kendi ihtiyaçlarını karşılayan buluş ve üretimlere imza atarken, geldiği noktada yurt dışında da talep görerek, ihracatta da önemli bir atılım gerçekleştirdi.

Savunma ve havacılık sanayinde katılınan uluslararası fuarlar, ihracatın seyrini artırdı.

SAVUNMA SANAYİİNİN TEMMUZ İHRACATI 431 MİLYON DOLAR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sanayiinden temmuzda 431 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

7 AYLIK SAVUNMA SANAYİİ İHRACATI YÜZDE 9,4 ARTTI

Görgün, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, savunma ve havacılık sanayii ihracatının temmuz ayında 431 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

7 AYLIK İHRACAT 3,3 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

İlk 7 aydaki ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4’lük bir artış sergileyerek 3 milyar 335 milyon dolar olarak gerçekleşti.

12 AYLIK SAVUNMA SANAYİİ İHRACATI YÜZDE 13,4 ARTTI

Bu rakamla, son 12 ayda gerçekleşen savunma ve havacılık sanayii ihracatının yüzde 13,4’lük artışla 5 milyar 831 milyon dolara yükseldiğini belirten Görgün, şunları kaydetti:

Yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış sağlama hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Savunma sanayii alanında ihracatımızın bu yükselen grafiğinde emeği olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Umarız bu içerik sizler için faydalı olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir